Saturday, March 7, 2015

Як вибрати газонокосарку ?!

Газонокосарка це необхідний інструмент для власників приватних будинків і котеджів з присадибної зоною. Різноманітність пропонованих товарів даного виду дозволяє легко купити газонокосарку для клумби, саду і навіть міні поля для гольфу. Що б правильно вибрати газонокосарку слід враховувати характеристики оброблюваної ділянки, а так само правильно оцінити свої фізичні сили. Дана стаття допоможе Вам розібратися в термінології і зорієнтує, які показники газонокосарок, на що будуть впливати.

Всі газонокосарки можна розділити за типом харчування на два види - електричні та безмоторні. Переваги електричних газонокосарок в тому, що вони безпечні для навколишнього середовища, мають легку вагу і відносно недорогі. Але є і свій негативний момент - роботу з такою газонокосаркою ускладнює кабель електроживлення. Однак, якщо у Вас невеликий садову ділянку або клумба поруч з будинком або інший спорудою з наявністю електрики, такий варіант цілком підійде. Набагато вище продуктивність безмоторних газонокосарок. Крім того вони більш маневрові, ширина косіння більше, що прискорює процес догляду за великою ділянкою. Правда під час роботи Вам доведеться підливати паливо і рівень шуму безмоторних газонокосарок вище. Сучасні виробники газонокосарок постійно мінімізують рівень викидів в атмосферу, але купуючи газонокосарку з нижчої цінової категорії, є можливість зіткнутися з дискомфортом у вигляді вихлопних газів. Якщо Ви плануєте працювати з газонокосаркою всією сім'єю, то зверніть увагу на безмоторні моделі з електричним запуском, так як механічний буде не всім під силу.

Якщо Вам потрібна потужна газонокосарка для роботи на великій ділянці, або ж Ваша ділянка має горбистий рельєф - вибирайте самохідну газонокосарку. Такі косарки на невеликій швидкості пересуваються самі, а Вам лише потрібно буде направляти їх в потрібну сторону. Самохідні газонокосарки бувають з переднім і заднім приводом. Передній привід слід використовувати, якщо на ділянці багато дерев, клумб та інших перепон, так як такі газонокосарки більш маневрені.

Необхідна потужність двигуна безпосередньо залежить від якості насаджень на Вашій ділянці. Чим могутніше двигун, тим легше буде скошувати бур'яни, сильно зарослі насадження, високу і жорстку траву. Так само пам'ятайте, що мокра трава більш жорстка, ніж суха. Якщо потужність двигуна буде недостатньою, газонокосарка замість того що б зрізати траву буде її нерівно рвати.

Наступне, на що варто звернути увагу, це такі спеціальні функції як мульчування, збір трави в контейнер, викид скошеної трави. Ці функції можуть бути представлені як окремо, так і всі разом. Слід знати, що іноді навіть якщо опція позначена в документації, для її використання потрібно покупка додаткових аксесуарів, обов'язково уточніть цей момент у продавця. Функція збору трави позбавить Вас від необхідності згрібати траву зі всієї ділянки після стрижки газону. Вибираючи газонокосарку з цією опцією, уточніть тип травозбірника, він може бути тканинним або пластиковим. Пластиковий зручніше чистити, але в плані роботи і зберігання у тканинного більше переваг, так як він рідше забивається, не займає багато місця і забезпечує більш сильний повітряний потік для викиду трави. Викид скошеної трави необхідний на зарослих ділянках, де контейнер буде наповнюватися занадто швидко, при роботі на такій ділянці досить просто зняти травозбірник і заглушку. Опція мульчування позбавить Вас від будь-яких турбот зі скошеною травою, так як в цьому випадку трава подрібнюється в газонокосарці і при викиді на газон опускається на грунт між травою, утворюючи додатковий захисний шар із затримання вологи, а через кілька днів перетворюється на додаткове поживна речовина для Ваших насаджень. Якщо Ви плануєте використовувати травосборник, при оцінці ваги газонокосарки не забувайте, що трава в контейнері його збільшить.

Важливим показником, що впливає на якість роботи, є ширина і діаметр коліс. Колеса з великим діаметром призначені для роботи з високою травою. Чим більше ширина коліс, тим менше газонокосарка залишить слідів на газоні, так як вага розподіляється рівномірно і відповідно менше пошкоджень отримає трава.

Що стосується ширини захоплення, то тут зрозуміло, що чим більше ширина - тим швидше Ви обробите ділянку. Але, велика ширина знижує маневреність і ускладнює конструкцію, так що широкі газонокосарки актуальні тільки для великих площ.

Якщо Ви плануєте працювати з ділянками де потрібна різна висота скошування, зверніть увагу на можливість регулювання цього показника. У простіших моделях, висоту скошування можна поміняти, тільки перевстановити вісь вручну, але є моделі зі спеціальними регулювальними важелями на колесах, а також з централізованою системою зміни висоти косіння. Третій спосіб найзручніший, але і ціна газонокосарки з такою регулюванням вище, ніж у інших.

Найпоширенішими матеріалами для виготовлення корпусу газонокосарки є пластик і метал. Пластик значно дешевше, але він не стійкий до морозу, пошкоджень і вигорає під сонячними променями. Метал більш стійкий, наприклад, на пофарбовану сталь можуть дати гарантію на 3-4 сезону, а на більш дорогі моделі з алюмінію і 10 років. Проміжним варіантом є ABS пластик, такий матеріал по міцності наближений до металу, але дешевше і легше.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини vne-dorog-chita.ru vinochok-dnz17.in.ua vkg.kharkov.ua vmeste-prigotovim.ru voody.online vma.graphics voda.zp.ua voovo.info vopsav.ru vorozhbaonline.ru