Friday, March 6, 2015

Як вибрати бензопилу ?!

Бензопила це дивовижний інструмент з широкою сферою застосування. Бензопила просто необхідна будівельникам, працівникам комунальних служб, лісорубам, власникам присадибних ділянок і навіть скульпторам. Існує маса критеріїв відбору інструменту для тієї чи іншої сфери діяльності і якщо Вам знадобилося купити бензопилу - прочитайте дану статтю, що б прояснити для себе основні питання, які можуть виникнути в процесі покупки.

Всі бензопили можна розділити на побутові, професійні і напівпрофесійні. Крім ціни, вони різняться потужністю і можливим періодом безперервної роботи. Побутові бензопили можуть працювати близько 20 годин на місяць або близько 40 хвилин на день. Такі бензопили мають невелику потужність, але зате легкі та зручні в зверненні. Професійні бензопили дуже потужні (більше 2,5 кВт), можуть працювати до 8 годин без перерви, обладнані віброзахистом, зручними ручками, мають міцний і збалансований корпус. Напівпрофесійні бензопили володіють тими ж якісними характеристиками що й професійні, але можуть працювати без перерви близько 4 годин. Є ще один підвид, який часто відносять до професійних виробам - це бензопили для роботи однією рукою. Така бензопила має полегшений і дуже добре збалансований корпус, що дозволяє управлятися з виробом однією рукою, а іншою, наприклад, підтримувати гілки. Компактність і маневреність одноручне пили зробила її популярною серед мисливців і рибалок.

Від потужності бензопили безпосередньо залежить не тільки її активність і допустимі навантаження, але і її вагу. Крім того, побутові бензопили мають розкид потужності менше ніж професійні, так як професійний інструмент розрахований на різні умови роботи. Професійні бензопили можуть мати потужність від 2,5 кВт до 6 кВт.

Під час того як пила «зустрічається» з оброблюваної поверхнею відбувається відкидання пили назад, або так званий зворотний удар. Його ефект особливо помітний при валки дерев. Що б уникнути цього удару бензопилу обладнають інерційним гальмом або захисним сектором. Інерційний гальмо просто зупиняє ланцюг в потрібний момент, а захисний сектор надаватися на кінець пилки і захищає руки оператора. Якщо проблема зворотного удару актуальна для планованої сфери використання бензопили, краще вибрати інерційний гальмо.

Приділіть належну увагу антивібраційної захисті, особливо якщо плануєте купувати професійну або напівпрофесійну модель. Тривала робота з вібруючим інструментом не тільки втомлює, але й може призвести до захворювань суглобів. Найкращим варіантом антивібраційної захисту є принцип двох мас, в цьому випадку вібрує частина зроблена окремої від частини з рукоятками і бензобаком.

Тип курній шини і ланцюга залежить від цілей, для яких Ви плануєте використовувати інструмент. Побутові бензопили, як правило, мають вузьку шину не схильні до зворотного удару. Найчастіше така шина складається із сталевих пластин і пазів, заповнених поліамідом. Крім безпеки, така шина не ускладнює конструкцію і дозволяє з легкістю працювати на висоті. Професійні бензопили оснащені курними шинами з замінними головками. Довжина шини або рекомендована довжина шини зазначена в документації, є максимальною допустимою довгою. Оскільки чим довше шина, тим більше опір обертальному моменту двигуна, згодом чого швидше зношується гарнітура і більше витрачається паливо.

Крок ланцюга для непрофесійного використання становить 0,325 дюйма, у потужних і середніх інструментах цей показник може становити 3/8 або 0,404 дюйма. Від кроку ланцюга залежить рівень вібрації інструменту, а так само його продуктивність. Так, чим менше крок, тим менше буде вібрувати бензопила, але і продуктивність буде менше. Важливо пам'ятати про відповідність всіх елементів курній гарнітури. Змінюючи ланцюг на іншу, Вам так само доведеться змінити провідну зірочку на іншу з відповідним ланцюга кроком. При установці нового ланцюга або шини, необхідно кілька хвилин прокрутити бензопилу в холосту, що б мастильний матеріал рівномірно розподілився по поверхні змащуваних частин. Враховуйте так само те, що гарнітури різних виробників дуже рідко відповідають один одному.

Обов'язково проконсультуйтеся у продавця з приводу паливної суміші, на якій працює бензопила і мастила для пильного апарату, так як для різних виробників це можуть бути різні вимоги, відповідність яким надає значний вплив на працездатність і знос інструменту. Уточніть так само з приводу роботи бензопили в зимовий період, більшість бензопил потребує прогріванні для видалення конденсату.

Не варто гнатися за потужністю, якщо Вам треба іноді підрізати дерева на дачі або заготовити трохи дров для каміна - в цих випадках Вас цілком влаштує бензопила побутового класу. У будь-якому випадку, яку б бензопилу Ви не вибрали, дотримуйте вказаний в документації режим роботи і ні в якому разі не перевантажуйте інструмент, так він послужить Вам набагато довше.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини vne-dorog-chita.ru vinochok-dnz17.in.ua vkg.kharkov.ua vmeste-prigotovim.ru voody.online vma.graphics voda.zp.ua voovo.info vopsav.ru vorozhbaonline.ru